Mire jó a sütőtök lekvár? Például saláta öntetnek.

Ez megint egy olyan recept, amit százféleképpen lehet variálni. Alig kell hozzá néhány alapanyag és mégis nagyon finom, gyorsan elkészíthető és elképesztően látványos is egyben.

A hétvégén éppen sertés tarját sütöttem. Nagyon szép darabot kaptam a piacon, nem is engedtem, hogy a hentes levágjon belőle. Így aztán egy 2 kg-os darabbal tértem haza.

Szerintem húsból nem érdemes keveset készíteni, mert a maradékot is nagyon változatosan el lehet készíteni. Jelen esetben is ez történt. Első körben ettük sült burgonyával, kovászos uborkával. Második körben ettük hidegen, kenyérrel, mustárral. Harmadik körben pedig a maradék húsból salátát készítettem. 

Sütőtökös hússaláta recept

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy szép tál aljára tépkedd össze a megmosott és lecsepegtetett salátát. Karikázd rá a megtisztított lilahagymát. Tegyél rá narancs szeleteket. Szórd meg feta sajt kockákkal. Darabold rá a sült húst. Locsold meg a sütőtök lekvárral. A végén pici olívaolajat is csepegtethetsz még rá. Máris tálalhatod. Jó étvágyat!

A lekvárból persze nem kell rá egy egész üveggel. Elég csak pár kanállal. Ettől igazán pikáns, érdekes íze lesz a salátának.

Csinálhatod úgy is, hogy olívaolajat, egy fél narancs levét és pár kanál lekvárt összekeversz, majd ezzel az öntettel locsolod meg a salátát.

 

Próbáld ki más összetevőkkel is a receptet. Készítheted bármilyen sült, vagy főtt hússal: csirkéből, kacsából, sertésből, marhából.  Az sem baj, ha éppen nincs otthon ilyen maradék. Finom lesz sonkadarabokkal is.

Ha esetleg nem vagy híve a hús evésének, vagy éppen fogyókúrázol, akkor hagyd ki a húst nyugodtan. 

Tehetsz a salátába akár főtt tojást karikára vágva, almadarabokat vagy éppen ananászt is.

További variációs lehetőség, ha elkészítheted a salátát, majd kipróbálod az öntetet birsalma lekvárral, vagy rebarbara lekvárral is. Itt az oldalamon mindegyikből tudsz rendelni.  Kóstold meg őket bátran.

Share This