Én a gyors és egyszerű recepteket szeretem. No, ez pont ilyen. Alig kell hozzá valami, pár perc alatt kész és ráadásul nagyon finom. Egy baja van, hogy azoknak nem jó, akik fogyókúráznak. Nekem jó, mert én nem fogyózom. Ha te sem, akkor ezt a receptet mindenképpen próbáld ki.

Ezt az édességet én főleg akkor szoktam csinálni, ha valamilyen más étel készítése után megmarad pár tojás fehérje. Érdemes akár dupla adagot sütni belőle, mert sokáig eláll. Pár nap múlva ugyan egy kicsit kiszárad, ropogós lesz, de szerintem úgy talán még jobb, mint frissen.

Kókuszcsók mentás rebarbarával – recept  

Hozzávalók:

Elkészítése:

A 3 tojás fehérjét egy nagy tálba kell tenni, robotgéppel vagy kézi habverővel jó keményre felverni. Amikor már fejjel lefelé fordítva a tálat nem esik ki a hab belőle, akkor lehet apránként hozzáadni a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, közben folyamatosan verni kell.

Ha már az összes cukrot beletettük a habba, akkor egy kanállal óvatosan bele lehet keverni a kókuszreszeléket.

A masszából kiskanállal apró halmokat rakunk a tepsibe, egymástól ujjnyi távolságra és 150 C-on 5-10 percig sütjük. Pár perc alatt kihűl és már fogyaszthatjuk is.

Ehetjük magában, de kevés rebarbara lekvárral meglocsolva még érdekesebb ízhatást érünk el.

Mivel az általam készített rebarbara lekvárban kevés menta is található ez tovább színesíti az izgalmas ízek palettáját.

Ha meguntad ezt a variációt, akkor próbáld ki „Kertecske” Birsalma lekvárral is.

Jól illik az édes süteményhez a birsalma kissé savanykás, kellemes íze.

A lekvárokat rakhatod a kókuszcsók tetejére kis halmokban, vagy picit felhígítva meglocsolhatod vele. De akár egy-egy darabot össze is ragaszthatsz a lekvárral és úgy tálalhatod. Ha még a tetejére olvasztott csokoládét is csurgatsz, no az már maga a gyönyörűség.

 

A kókuszos habcsókot felhasználhatod még:

  • torták tetejére díszítésként
  • a reggeli műzlibe, összetörve némi lekvár társaságában
  • pohárkrémben túróval, rikottával, tejszínhabbal, csokidarabokkal rétegezve
  • vanília pudinggal együtt tálalva, rétegezve rebarbara lekvárral
  • rebarbara krémleves tetejére
  • sütőtök krémleves tetejére 
  • birsalma krémleves tetejére
  • ajándékba: csomagold be celofánba és pár üveg lekvárral, vagy birsalmasajttal együtt máris adhatod névnapra, szülinapra, karácsonyra, stb……

Remélem fogsz találni az ötleteim között olyat, amit szívesen kipróbálsz.

Share This