A tavasz egy kicsit szeszélyes volt, de a birsalmák szerencsére szépen növekednek. A sok virágot jól beporozták a méhek és ígéretesnek tűnik a termés. Bár most még nehéz elképzelni, de ezekből a pici birsalmákból lesznek majd a szép nagy, sárgára érett gyümölcsök. Egyelőre még csak óvodás korúak, de elég gyorsan növekedésnek indulnak majd. 

Az utóbbi három hét alatt sok eső esett, ami remélhetőleg jót tesz majd a fák és mindenféle növény további fejlődésének. Mint mondják: “májusi eső aranyat ér”. Hát, most sok aranyunk lesz, az biztos

Majdnem minden nap végig nézem kertecském összes növényét, mert imádon látni, ahogy fejlődnek, növekednek, változnak. Persze kiemelten figyelem a birsalma fákat, mert igazából ők a kedvenceim. Nagyon szép, amikor virágzik, kellemes látvány, amikor termőre fordul és az egész fa gyönyörű. Imádom a birsalmából készült mindenféle finomságot, mindegy, hogy lekvár, sajt, kompót, leves, sütemény. 

Apropó: birsalma lekvárból van még néhány darab, megyek is és felbontok egyet.

Vacsorára megeszem friss, ropogós vajas kiflire kenve. Ha te is szeretnél belőle, ide kattintva tudsz rendelni. Azt tudtad, hogy a birsalma lekvár kiváló grillezett húsok mellé? Próbáld csak ki, nagyon finom. 

Ősszel pedig lesz majd újra birsalmasajt is. Én már alig várom.

Share This