Ez egy igazán különleges és pillanatok alatt elkészíthető finomság. Tudod, amikor „csak úgy” – jó lenne valami édesség, – no, ilyenkor készítsd el. Vagy, ha vendégek jönnek hirtelen és kellene valami.
Az oldalamon található receptek alapja a saját kertecskémben termett alapanyagok felhasználásával készült, kézműves, kistermelői lekvárok. Ennél a receptnél a rebarbara lekvár.

Rebarbarás pohárdesszert recept
Hozzávalók:
1 üveg „Kertecske” Rebarbara lekvár
40 dkg tehéntúró
2 evőkanál porcukor
reszelt csokoládé
Elkészítése:
A túrót keverd össze a porcukorral és oszd el 4 szép pohárba. Kanalazz rá a rebarbara lekvárból és szórd meg csokidarabokkal. Ennyi az egész. Már tálalhatod is.

Ha szereted a menta ízét, akkor még tépkedj a desszert tetejére néhány friss levelet. Én ugyan egy nagyon picit tettem a lekvárba, de csak annyit, hogy, ne nagyon, csak sejtelmesen érződjön, ne nyomja el a rebarbara ízét.

Ha kicsit tovább akarod fokozni az ízélményt, akkor a túrót lágyíthatod egy kis tejföllel, vagy joghurttal. Keverhetsz bele tejszínhabot is, vagy akár a tetejére is mehet egy jó nagy adaggal.
Ha éppen van otthon valamilyen maradék keksz, édes süteménydarabok, akkor azt is belerakhatod.
Ha még többre vágysz, akkor a csokit olvaszd meg és úgy locsold a poharas finomság tetejére.
Variálhatod úgy is ezt az édességet, hogy fagyis kanállal gömböket formálsz a túróból, kirakosgatod egy szép hosszúkás tányérra. A gömbök tetejére csorgatsz egy kis lekvárt, majd a végén megszórod csokidarabokkal. A tálalás már csak fantázia kérdése.
Ugyanezt az édességet elkészítheted birsalma lekvárral, vagy sütőtök lekvárral is. Itt az oldalamon mindegyikből tudsz rendelni. Kóstold meg őket bátran.