Előfordult már veled, hogy csak úgy ennél valami édességet? Jó lenne hirtelen egy kis finom desszert? Végignézed mi van otthon, de csak lekvár, keksz, joghurt. Egyiket se kívánod. Oké, külön nem óhajtod egyiket sem, no, de együtt?

Próbáld csak ki az alábbi receptet és máris látni fogod, milyen egyszerűen lehet ezekből az alapanyagokból hirtelen egy kis finomságot összerakni.

3 színű desszert – 3 alapanyagból – villámgyorsan

Hozzávalók:

Elkészítése:

Vegyél elő szép poharakat vagy kis befőttes üvegeket. Nagyon jó hozzá a talpas, magas, száras pohár is.

Alulra tegyél darabokra összetört kekszet. Aztán rétegezd rá a joghurtot. Felülre pedig kanalazz rá lekvárt tetszés szerinti mennyiségben.

Készen is vagy. Jó étvágyat!

Annyira egyszerű, annyira szép és még ráadásul finom is. Kell ennél több?

Fogyaszthatod egyedül egy pohár finom bor társaságában, de még jobb, ha másokkal is megosztod az élvezetet.

Kiváló akár hirtelen érkező vendégeknek, akár délutáni nasinak. Viheted gyerekzsúrra, iskolai batyusbálra, kártyapartihoz, női teadálutánokra. Szóval bármikor összedobhatod ezt a finomságot, mindössze 3 alapanyagból.

Akár kirándulásra is magaddal viheted. Tedd kicsi, csavaros tetejű üvegbe, zárd le jól és már rakhatod is a piknikkosárba. 

A hozzávalók mind egészségesek, finomak. Kekszből választhatsz teljes kiőrlésűt is. A joghurtról mindenki tudja, hogy hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. A “Kertecske” lekvár nem tartalmaz tartósítószert, színesítőt, ízesítőt, semmilyen mesterséges anyagot. A desszert édességét ugyanakkor a benne lévő gyümölcscukrok nagyon harmonikusan kiegyensúlyozzák. 

 

Nézzünk néhány további ötletet a 3 színű desszert variálásához:

  • Sütőtök lekvár helyett próbáld ki birsalma vagy rebarbara lekvárral, amit itt az oldalamon meg is tudsz rendelni
  • Kakaós keksz helyett használhatsz zabkekszet, mogyorós kekszet, kókuszos kekszet, tere-ferét, Oreó kekszet, műzliszelet darabokat, stb.
  • Joghurt helyett pedig kefírt, felvert tejszínhabot, vanília pudingot, vanília sodót, panna cottát, túrókrémet, mascarponét is választhatsz.

Igazából csak a képzelet szab határt, a variációk száma szinte végtelen. Ha az általam felsorolt ötleteket már mind kipróbáltad, akkor lehet még tovább fokozni a dolgot, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, fagyival, zöld dió befőtt szeletkékkel. Majd még írok erről. Egyelőre próbáld ki ezeket. 

Share This