Birsalmasajt kocka

3 000 Ft

Kistermelői, kézműves birsalmasajt 1 kg = 3.000.- Ft. Tartósítószer mentes, E-mentes termék. Csak birsalma és cukor felhasználásával készült.

Elfogyott

Leírás

Birsalmasajt, amiről a legtöbb embernek régi, családi emlékek, ízek, illatok, nagymamák jutnak az eszébe. A konyhaszekrény tetején illatozó birsalma, a vékonyra szeletelt birsalmasajt, almával, dióval, sajttal – igazi retró élmény. Ha te is imádod a régi, hagyományos ízeket, akkor ez a csemege neked való.

Az én szívem csücske az összes termékem közül a birsalmasajt egyszerű kocka formában, vagy inkább téglalap formában. Ez a finomság indított el engem a gyermekkori álmom megvalósítása felé, ezért biztosan örök kedvencem marad. Remélem neked is ízleni fog.

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül a birsalmasajt. Még csak most kezdenek teremni a fák, ezért évről évre remélhetőleg folyamatosan lesz majd birsalmasajt. Nézzük, hogyan készül.

Az érett gyümölcsöket leszedem, megmosom, tisztítom, darabolom, majd felteszem főni. Pár perc után átpasszírozom, majd tovább főzöm. Hagyományos módon, kézzel keverem – jó sokáig – úgy, ahogy nagymamámtól tanultam. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor már alig lehet a fakanállal mozdítani a sűrű lekvárt, akkor formákba szedem. Pár nap pihentetés után kiveszem a birsalmasajtot a formákból és zsírpapírral bélelt tálcákra átteszem.

Néhány napig szellős helyen hagyom száradni, közben többször átforgatom. Amikor megírod nekem, hogy szeretnél te is ilyen finomságot enni, akkor a kért mennyiséget alaposan becsomagolom. Már csak azt kell kiválasztanod, hogy hogyan jusson el hozzád ez a különleges csemege.

A birsalmasajt készítésének ideje október 1. után van. Folyamatosan, frissen szedem a gyümölcsöt és a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozom. Kicsi kertecském van, néhány fával, tehát nem jut mindenkinek belőle.

Ha régen ettél ilyet, vagy talán még soha, akkor itt az ideje, hogy megkóstold.

A birsalmasajt letűnt korok emlékét idéző, falatnyi béke.

1 kg-os kiszerelésben tudod megvenni. Ne félj, nem lesz sok. Azért kínálom ilyen méretben, mert bármeddig eláll, nem romlik meg. Egy-két év alatt csak el fog fogyni. Szerintem sokkal hamarabb.

 

Birsalmasajt vásárlás

 

Eheted magában, vékony szeletekre vágva, csak úgy, mert finom. Ráteheted vajas kenyér, vagy kifli tetejére. Tölthetsz vele tortát, csinálhatsz belőle szaloncukrot, ehetsz hozzá sajtot, almát, diót. Karácsonyi pulykába vághatod töltelék közé, püspökkenyérbe teheted, vagy éppen a bejglibe darabolhatod a dió és a mák közé. Tovább is van, mondjam még?

Az 1 kg-os méret azért is jó, mert ha csomagban szeretnéd megkapni, akkor gazdaságosabb, mintha 10-20 dkg-ot rendelnél. Akkor bizony többe kerülne a szállítási költség, mint maga a termék. Biztos lehetsz benne, hogy el fog fogyni, sőt még kevés is lesz.

Ha végképp nem bírsz az 1 kg-os mérettel, akkor vágd darabokra, csomagold be és add oda karácsonyi ajándéknak. Biztos örömet okozol vele bárkinek, kivéve, aki épp fogyókúrázik. Neki mást adj.

Nagymamák, nagypapák imádni fogják, csak győzd majd felitatni a könnyeiket, amikor elmesélik, milyen is volt, amikor utoljára ettek ilyet valamikor nagyon régen.

További információk

Tömeg 1000 g
Hivatalos adatok:

Kistermelői birsalmasajt
Készítette: Krotos Erika
Kistermelői regisztrációs szám: 20-1-T-138
Nettó tömeg: 1.000 g
Összetevők: birsalma, cukor
Hűvös helyen tárolandó
Minőségmegőrzési idő: 2 év

boríték

Sajnos ez a termék elfogyott.

Elsőként értesítelek róla, ha megint kapható lesz, csak add meg az adataidat itt:

Név:*
E-mail cím:*
Az AASZ-t elfogadom::*

You have Successfully Subscribed!