Mini birsalmasajtok

5 000 Ft

Kistermelői, kézműves birsalmasajt 1 kg = 5.000.- Ft. Összesen 10-12 db. mini formából áll. Tartósítószer mentes, E-mentes termék. Birsalma és cukor felhasználásával készült.

Elfogyott

Leírás

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül ez a finomság.

A birsalmasajt készítése a következő módon történik:

Az érett gyümölcsöket leszedem, megmosom, tisztítom, darabolom, majd felteszem főni. Pár perc után átpasszírozom, majd tovább főzöm. Hagyományos módon, kézzel keverem – jó sokáig – úgy, ahogy nagymamámtól tanultam. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor már alig lehet a fakanállal mozdítani a sűrű lekvárt, akkor sok, kicsi formába átkanalazom. Pár nap pihentetés után kiveszem a birsalmasajtot a formákból és zsírpapírral bélelt tálcákra átteszem.

Néhány napig szellős helyen hagyom száradni, közben többször átforgatom. Amikor megírod nekem, hogy szeretnél te is ilyen finomságot enni, akkor a kért mennyiséget egyenként alaposan becsomagolom. Már csak azt kell kiválasztanod, hogy hogyan jusson el hozzád ez a különleges csemege. Ha személyesen el tudsz jönni érte, akkor akár válogatni is tudsz a különböző formák közül.

A birsalmasajt készítésének ideje október 1. után van.

Folyamatosan, frissen szedem a gyümölcsöt és a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozom. Kicsi kertecském van, néhány fával, tehát nem jut mindenkinek belőle. Ha eldöntötted, hogy szeretnél vásárolni, ne késlekedj. A készlet legkésőbb január közepéig biztosan elfogy.

Add ezeket a kedves formájú birsalmasajtocskákat ajándékba. Nagypapáknak, nagymamáknak karácsonyra, névnapra, szülinapra igazi meglepetés lesz. Vidd őket vissza egy kicsit a múltba, a régi időkbe, amikor még volt idő finom lekvárokat, birsalmasajtot készíteni.

1 kg birsalmasajt ezekből az apró formákból 10-12 darabot tartalmaz. Ha egyenként celofánba csomagolod, akkor máris 10-12 főnek tudod ajándékba adni. Akinek meg ízleni fog, annak kérlek add meg az elérhetőségemet, hadd vegyen magának nagyobb mennyiséget belőle.

Ha pedig saját magadnak szeretnél birsalmasajtot és nem számít a forma, akkor válaszd inkább a kocka alakút. Nemcsak azért, mert olcsóbb, de ha simán megenni szeretnétek, akkor nem mindegy, hogy milyen a formája? Abból is lehet vékony szeleteket vágni, vagy akár sütemény kiszúróval különböző formákat kiszúrni.

Persze, ha vendégeknek szeretnéd tálalni, akkor válaszd ezeket a szépséges virág, szivecske, csillag, stb. formájúakat.

Ha még vágysz egyéb retró termékre is, akkor mindenképpen vegyél zöld dió befőttet, vagy rebarbara lekvárt. Mindkettő biztos siker akár fiatal, akár idősebb korosztály számára is. Az egyik már nem emlékszik mikor evett ilyet, a másik meg még talán soha nem is kóstolta.

További információk

Tömeg1000 g
Hivatalos adatok:

Kistermelői birsalmasajt
Készítette: Krotos Erika
Kistermelői regisztrációs szám: 20-1-T-138
Nettó tömeg: 1.000 g
Összetevők: birsalma, cukor
Hűvös helyen tárolandó
Minőségmegőrzési idő: 2 év

Értékelések

  1. Olgi

    Végre megtaláltam amit régóta kerestem.
    Nagymamám ilyen ízü birsalmasajtot készített.
    Sok birsalmasajtot kóstoltam de ennek nagyon intenzív az íze.
    Mint a régi reklámban mondták ”megáll az eszem, csak eszem, csak eszem”.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.