Ifjúkorom legfinomabb édessége kétségtelenül a Túró Rudi volt. Akkoriban még nem volt ekkora választék a boltokban, mint manapság. Meg aztán pénzünk sem nagyon volt csokira, süteményekre. Így aztán azt a kevés lehetőséget, amikor ilyen ínyencséghez jutottunk, igazán kiélveztük. Később rájöttem, hogy nem olyan nagy ördöngősség ilyen csemegét készíteni, hiszen csak túró, cukor és csoki kell hozzá.
Ezt az alap receptet kicsit tovább gondolva kipróbáltam sütőtök lekvárral is. Az eredmény igazán kiváló. A sütőtök kellemes, édeskés íze nagyon jól harmonizál a túróval. Javaslom, próbáld ki te is.
Az oldalamon található receptek alapja a saját kertecskémben termett alapanyagok felhasználásával készült, kézműves, kistermelői lekvárok. Ennél a receptnél a sütőtök lekvár, amit ide kattintva akár most azonnal megvásárolhatsz.

Túró Rudi sütőtökös változatban recept
Hozzávalók:
- 1 üveg „Kertecske” Sütőtök lekvár
- 25 dkg túró
- 2 kiskanál porcukor
- csokiforgács
Elkészítése:
Ennél egyszerűbb édesség nincs a világon. Pillanatok alatt kész, jól néz ki és igazán finom is. Kell ennél több?
A túrót keverd össze 2 kiskanál porcukorral. Vizes kézzel formázz belőle apró gombócokat. Vegyél elő 4 szép poharat és a gombócokat oszd el bennük.
A tetejére csorgass néhány kanál sütőtök lekvárt. Ha ezzel is elkészültél, akkor már csak csokival kell megszórnod a tetejét. Jó hozzá bármilyen maradék csoki: csokitojás Húsvétról, vagy éppen télapó figura Krácsony után, olyan táblás csoki, amit nem igazán szeret a család. A lényeg, hogy forgácsold egy kés segítségével apró darabokra a bármilyen csokidat és szórd a poharas desszert tetejére.

Ha bonyolítani akarod, akkor egy pici edényben olvaszd fel a csokit és úgy csurgasd rá a finomság tetejére. Legtökéletesebb, ha ét- vagy keserű csokoládét teszel rá.

Ha szereted a sok lekvárt, akkor kicsit másképp csináld. Egy kicsi, széles tányérkába csorgass rengeteg lekvárt, majd abba dobáld bele a pici, diónyi túrógombóckákat. Végül a tetejére locsolj olvasztott csokoládét.
Egyik nap csinálhatod úgy, hogy még megszórod egy kis fahéjjal is, ettől még érdekesebb ízkombinációt érsz el.
Másik alkalommal pedig bolondítsd meg pár csepp narancslével, vagy akár narancs szeletekkel. Jó étvágyat!