A hétvégén leszedtük a termést és folyamatosan főzöm belőle a birsalmasajtot. Már el is készült az első adag. Alig bírtam kivárni, hogy egy kicsit megszáradjon, már fotóztam is. Gyönyörűséges, világos narancssárga színű, ízletes csoda.

A jó meleg nyár kedvezett a birsalmafáknak. Gyönyörű szép és rengeteg termés lett, amit ebben az évben a tavalyi évhez képest két héttel korábban szedtünk le. Szépséges sárga, illatos, gyümölcsök várnak a feldolgozásra.

A birsalmából készül még a sajt mellett birsalma lekvár is

A sütőtök lekvárba is teszek egy kevés birsalmát, hogy ízletesebb és sűrűbb legyen. Az összes terméket lefotóztam együtt, jelenleg mindegyik rendelhető. Ha személyesen el tudsz jönni hozzám (Budapest, XVII. kerülete, – pontos cím az „Elérhetőség” menüpont alatt a lap tetején található), akkor mindenből megkínállak egy kis kóstolóval és meggyőződhetsz a készítmények minőségéről vásárlás előtt.

Ha távolabb laksz, akkor pedig hívj telefonon, vagy rendeld meg ide kattintva, amit szeretnél, és postán elküldöm őket. 

Gasztroajándék Karácsonyra

Bármelyik lekvárt adhatod akár ajándékba is azoknak, akik szeretik a gasztronómiai különlegességeket, hagyományos finomságokat. Bár még kicsit odébb van, de nagyon sokan már most gondolnak a Karácsonyra is. Kezdd el idejében beszerezni az ajándékokat, hogy ne kelljen az utolsó napokban rohangászni. Ha szépen összecsomagolod a lekvárokat vagy akár a birsalmasajtot, igazán egyedi ajándékcsomagot tudsz belőlük összeállítani. Tapasztalataim szerint az idősebb korosztálynak igazi nosztalgikus hangulatot hoznak vissza ezek a készítmények.

A birsalmasajtot kisebb darabokra szeletelheted, vagy süteménykiszúróval formára vághatod, egyesével becsomagolva folpackba, vagy celofánba máris egy egész hadseregnek lesz ajándék belőle. Csomagolj mellé különleges sajtokat, diót, mogyorót, mandulát, esetleg kolbászféléket. Van egy jó hírem: a birsalmasajt ára 2019-ben nem változott, úgy, ahogy a többi Kertecske termék ára sem. 

És egy igazi különleges ötlet mára: a rebarbara lekvárból készíthetsz rebarbara sajtot.

Nincs más dolgod, mint egy lapos edénybe, vagy inkább tepsibe kb. 1 cm vastagon kiönteni a lekvárt és szobahőmérsékleten a polcra tenni. Innentől kezdve már csak várni kell. Néhány nap múlva megkeményedik a felülete, majd a mélyebb rétegek is, és már vághatod is kisebb csíkokra, vagy kockákra és gumicukor helyett lehet rágcsálni. Jó étvágyat!

A blogomban további ötleteket, információkat találsz a rebarbaráról, birsalmáról, birsalmasajtról. Olvasd el ezeket is. 

Share This